Zaczęło się od wyjazdu edukacyjnego dla 24 uczniów do hotelu. Młodzież zwiedziła obiekt, zapoznała się z zasadami funkcjonowania hotelu pięciogwiazdkowego oraz codzienną jego pracą. Uczniów spotkało miłe przyjęcie, a na koniec otrzymali poczęstunek w postaci deseru i kawy. Przyglądali się fachowej obsłudze gości.
Kolejne spotkania z szefem kuchni hotelu Adamem Woźniakiem odbywały się już w szkole. Na oczach uczniów przygotował on pięć ciekawych potraw. Podczas następnej wizyty kucharza z Hiltona w przygotowaniu potraw wzięli udział już uczniowie – pod okiem mistrza powstały oryginalne dania.
– Spotkania przebiegały w bardzo pracowitej i miłej atmosferze – przekazały Agnieszka Kazimierczak i Mirosława Cyman, opiekunki projektu „Kompetencje dla przyszłości – zajęcia i kursy wspierające kształcenie zawodowe w szkołach powiatu kartuskiego”.
Szef kuchni chętnie dzielił się z młodymi swoim doświadczeniem.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?