Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Uczą się fachu od najlepszych

red.
Przyszli kucharze uczą się kulinarnych tajemnic od mistrzów kuchni z Hotelu Hilton Gdańsk***** w Gdańsku

Zaczęło się od wyjazdu edukacyjnego dla 24 uczniów do hotelu. Młodzież zwiedziła obiekt, zapoznała się z zasadami funkcjonowania hotelu pięciogwiazdkowego oraz codzienną jego pracą. Uczniów spotkało miłe przyjęcie, a na koniec otrzymali poczęstunek w postaci deseru i kawy. Przyglądali się fachowej obsłudze gości.
Kolejne spotkania z szefem kuchni hotelu Adamem Woźniakiem odbywały się już w szkole. Na oczach uczniów przygotował on pięć ciekawych potraw. Podczas następnej wizyty kucharza z Hiltona w przygotowaniu potraw wzięli udział już uczniowie – pod okiem mistrza powstały oryginalne dania.

– Spotkania przebiegały w bardzo pracowitej i miłej atmosferze – przekazały Agnieszka Kazimierczak i Mirosława Cyman, opiekunki projektu „Kompetencje dla przyszłości – zajęcia i kursy wspierające kształcenie zawodowe w szkołach powiatu kartuskiego”.
Szef kuchni chętnie dzielił się z młodymi swoim doświadczeniem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto