Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Rekord Polski w Chmielnie - powstało 120 litrów koktajlu mleczno-owocowego ZDJĘCIA WIDEO

Janina Stefanowska
Podczas II Festiwalu Truskawek Kaszubskich ustanowiono rekord Polski - powstało 120 litrów koktajlu truskawkowo-owocowego. Wydarzeniem tym pokierował udział Łukasz Konik, szef kuchni Uzdrowisko Konstancin Jeziorna, prezenter kulinarnego w TVP2.

Chmieleński rekord - 120 litrów koktajlu owocowo-mlecznego powstał z 50 kg truskawek, 30-40 litrów mleka, 10 litrów jogurtu z dodatkiem miodu. Punktualnie o godz. 17 początek ustanowienia rekordu obwieściły bazuny.

To wszystko zmieściło się w wielkim garnku, którzy przed ustanowieniem rekordu został komisyjnie pomierzony.
1500 porcji koktajlu skonsumowali goście II Festiwalu Truskawek Kaszubskich. Ustanowienie rekordu ogłosił Rafał Nowakowski.

>>> II Festiwal truskawek Kaszubskich w Chmielnie zdjęcia cz. 1
>>> II Festiwal Truskawek Kaszubskich w Chmielnie - konfitura, kreacja - zdjęcia cz. 2
>>> Konkurs kulinarny im. H. Gruchałowej - na potrawę z truskawkami

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto