Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Konkurs im. Heleny Gruchałowej o Puchar Ministra Rolnictwa - oceniano przetwory i desery ZDJĘCIA

Janina Stefanowska
Konkurs kulinarny im. H. Gruchałowej o Puchar Ministra Rolnictwa przypomniał o skromnej kobiecie, której Kaszuby zawdzięczają truskawkową sławę. Nic dziwnego, że udział w konkursie wiąże się z wielkim prestiżem, a laury - z podziwem. Aż czterech kucharzy oceniało zgłoszone dania w kategorii przetworów oraz deserów i ciast.

Jury smakowało, wąchało, oglądało i sprawdzało konsystencję przygotowanych do konkursu dań z truskawkami.

Wyniki konkursu kulinarnego im. H. Gruchałowej o Puchar Ministra Rolnictwa
W kategorii deserów
1. Sernik z truskawkami - Wiesława Mirkielewicz
2. Mus Marzeń - Ekobabki z Chmielna
3. Koktajl truskawkowy z drożdżówką - Edyta Myszk
wyróżnienia
Tort truskawkowy kaszubski - Elwira Formela
Deser truskawkowy - Patrycja Karczewska

kategoria przetworów
1. Konfitura truskawkowa z płatkami róży "Wspomnienie lata" - Stowarzyszenie Chmielno Pomaga
2. Nalewka truskawkowa - Bogdan Kurecki ze Starej Kiszewy
3. Konfitura z truskawki kaszubskiej ekologicznej - Andrzej Klasa
Wyróżnienia
Dżem - Irena Żolniska
nalewka Truskawkowy zawrót głowy - Ekobabki z Chmielna

>>> Na II Festiwalu Truskawek Kaszubskich 2017 - zdjęcia cz. 1
>>> III Festiwal Truskawek Kaszubskich w Chmielnie - zdjęcia cz. 2

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto