Uczniowie przygotowali najróżniejsze atrakcje prezentując młodszym gościom ofertę i atuty szkoły. Były m.in. muzyka szkolnych DJ-ów, wystawy związane z jadłem kaszubskim, Unią Europejską, doradztwem zawodowym czy architekturą krajobrazu. Dużym zainteresowaniem cieszyły się pokaz części maszyn rolniczych, doświadczenia informatyczne z podkręcaniem procesorów czy ciekłym azotem, a przede wszystkim stoisko kucharzy i kawiarenka, w którym wywiadów chętnie udzielali Agata i Grzegorz - laureaci ogólnopolskiego konkursu gastronomicznego.
Uczniowie zasadniczej szkoły zawodowej zaprezentowali swoje umiejętności przygotowując stoiska w zawodach: kucharz, fryzjer, kamieniarz, mechanik pojazdów samochodowych, nie zabrakło też informacji o osiągnięciach edukacyjnych i sportowych, a także projektach Comenius i Leonardo da Vinci.
Dniom otwartym towarzyszył turniej matematyczny.
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.6/images/video_restrictions/0.webp)
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?