Szymon Stenka w zawodzie kucharza pracuje od dwunastu lat. Od początku kariery zawodowej jest związany z lokalem Karczma Kczewo w Kczewie.
Zostałem kucharzem, ponieważ... gotowanie od zawsze sprawiało mi przyjemność. Poza tym lubię kontakt z ludźmi, a zadowolenie gości dla których gotuję jest nieustannym źródłem radości i satysfakcji zawodowej, które motywuje mnie do pracy w tym zawodzie.
Dobry kucharz powinien... przyjmować krytykę i szkolić się przez całe życie. To zawód, który wymaga nie tylko umiejętności, ale także kreatywności.
Dobry kucharz nie może...bać się wyzwań. Trzy dania, które wychodzą świetnie nie są wystarczającym powodem do nazwania kogoś dobrym kucharzem. Trzeba być ciągle otwartym na nowe smaki, stawiać sobie nowe cele, wierzyć w swoje możliwości i ufać intuicji.
Dania, które najbardziej lubię przyrządzać... to te, które najbardziej smakują mojej rodzinie. Najbliżsi często są najsurowszym i najbardziej szczerym źródłem oceny moich starań.
Nigdy nie przygotowałbym... dania, które sam bałbym się zjeść, a myślę, że kiedy w gotowanie wkłada się serce i chęć zadowolenia konsumenta to niewiele jest takich potraw :)
Domowym amatorom gotowania radzę... Nie bać się eksperymentować w kuchni i nie zrażać się setnym przypalonym daniem :) W końcu ćwiczenie czyni mistrza.
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.5/images/video_restrictions/0.webp)
Szokująca oferta pracy. Warunkiem uczestnictwo w saunie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?