>> Smakosz 2015 - więcej o plebiscycie
Jakie są Pana doświadczenia związane z zawodem kucharza?
Ukończyłem zasadniczą szkołę zawodową w Żukowie w zawodzie kucharz. Po niej pracowałem m.in. w Tawernie Greckiej Lukullus w Gdańsku, w Pizzerii W Podkowie w Żukowie, w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie, w Restauracji Żabi Dwór w Ostrzycach, w Restauracji Pod Żurawiem w Egiertowie, w Domu Bursztynowym w Jantarze, w Restauracji Mulk w Miszewku. Posiadam tytuł mistrza w zawodzie kucharz małej gastronomi.
Jaka jest Pana specjalność w kuchni?
Specjalizuję się w kuchni polskiej i kaszubskiej, a także w daniach z dziczyzny, takich jak pierogi z sarniny.
Jak podchodzi Pan do wpadek, takich jak na przykład pomylenie zamówienia czy przesolenie dania?
Każdemu może zdarzyć się jakaś wpadka. Przepraszam i proponuje nowe danie.
Jak ważny jest wygląd potraw? Jak zadbać o ten element?
Najważniejszy jest smak potrawy, ale wygląd potrawy jest również bardzo ważny, ponieważ zachęca do jej skosztowania. Staram się, aby moje potrawy smakowały oraz wyglądały jak najlepiej.
Poza pracą...
Oczywiście wolny czas poświęcam rodzinie, staram się też znaleźć chwilę na zainteresowania, czyli sport i wędkarstwo.
>> Kucharz Roku w Powiecie Kartuskim 2015 - dowiedz się, jak głosować i sprawdź aktualne wyniki
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?