Trzyosobowe drużyny z Jastrzębiej Góry, Brus i Chmielna stanęły do rywalizacji o tytułu Arcymistrza, Mistrza i Wicemistrza Kulinarnego ZKP. Regionalna Bitwa kulinarna odbyła się w pięknych wnętrzach Karczmy Krzewi Róg w Garczu. Panie pod czujnym okiem jury, w rolę których wcieliły się członkinie Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego z Zytą Górną na czele miały 75 minut na przygotowanie trzech potraw - drożdżówki, sosu śledziowego i zupy ziemniaczanej. Musiały je przyrządzić według przepisów zawartych w książce "Smaki Kaszub".
Regionalną Bitwę Kulinarną wygrała drużyna z Jastrzębiej Góry. Panie zdobyły tytuł Arcymistrza Kulinarnego ZKP. Tytuł Mistrza przypadł reprezentacji Brus, a wicemistrza załodze z Chmielna.
Licznie przybyli na pojedynek goście, po emocjonujących zmaganiach mogli skosztować przygotowanych przez panie smakołyków.
Każdy z uczestników spotkania otrzymał bezpłatny, pamiątkowy egzemplarz książki "Smaki Kaszub" autorstwa Zyty Górnej.
Organizatorem spotkania był wydawca książki - Zrzeszenie Kaszubsko-Pomorskie.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?