MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fefernuski kociewskie...
fot. arch.

Poznaj regionalne przysmaki z Pomorza. Oto dania, których warto spróbować

Fefernuski kociewskie

Fefernuski to malutkie ciasteczka z piernika obtoczone w lukrze. Tradycja pieczenia fefernusków kociewskich kojarzy się wszystkim kociewiakom z domem rodzinnym i ze Świętami Bożego Narodzenia. Ciasto na fefernuski należy przygotować 14 dni przed Świętami Bożego Narodzenia, następnie odstawić je w zimne miejsce i po czterech dniach piec ciasteczka.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 12.05 w Czarnych

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Czarnych

Tygodniowy przegląd prasy w Przemkowie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Przemkowie, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona