>> Smakosz 2015 - więcej o plebiscycie
Dlaczego wybrała Pani zawód kelnerki?
Można powiedzieć, że to zawód mnie wybrał. Lubię towarzystwo ludzi, tłumy, lubię gdy coś się dzieje – kelner to odpowiednie „miejsce” dla mnie.
Co jest wizytówką dobrego kelnera?
Najważniejszy jest uśmiech, którego mi nie brakuje. Uśmiech dobry jest na wszystko.
Co jest najtrudniejsze w tym fachu?
Jestem osobą bardzo pozytywnie nastawioną do świata i lubię, kiedy gość wychodzi z restauracji z uśmiechem na ustach.. Czasami zdarzają się osoby „nieszczęśliwe” – wtedy kelner musi działać jak psycholog. Ciężko jest sprawić, aby każdy był zadowolony, ale staram się. Uśmiech jest podobno bardzo zaraźliwy...
Czy pamięta Pani jakieś szczególnie miłe zachowanie klienta?
Najmilsze są podziękowania zwyczajne proste, takie od serca, zwyczajne „dziękuję”. Uśmiech, pogoda ducha, radość, pozytywne podejście do obsługi / kelnera, do jego pracy - to bardzo cieszy. Nie ma nic milszego, jak sprawić radość innej osobie, a to, jak kto podziękuje, jest sprawą drugorzędną.
Poza pracą...
… najchętniej spędzam czas z najbliższą rodziną.
>> Kelner Roku w Powiecie Kartuskim 2015 - dowiedz się, jak głosować i sprawdź aktualne wyniki
Pomeczowe wypowiedzi po meczu Włókniarz - Sparta
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?