1 października już po raz dziewiąty gospodynie, uczniowie szkół gastronomicznych, kucharze z restauracji oraz innych podmiotów turystycznych a także osoby indywidualne walczyć będą o Złotą, Srebrną i Brązową Łyżkę oraz nagrody.
W programie pokaz tradycyjnej techniki przygotowania białej kiełbasy z degustacją.
Gości bawić i uczyć będą mistrzowie - Krzysztof Szulborski, prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, Mariusz Gachewicz i Kazimierz Żołnowski
Impreza rozpocznie się o godz. 13.30 i potrwa do 18. Przygrywać będzie kapela kaszubska Burczybas z Sierakowic. Całość poprowadzą Piotr Szyca i Agnieszka Łukasik z Radia Kaszebe.
>>> Tak gotowano na VIII Festiwalu Kulinarnym Kaszebscze Jestku w Ostrzycach w 2015 roku
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.224.0/images/video_restrictions/0.webp)
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?