MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Ewa Kupracz z Karczmy Na Stromej - kandydatka w plebiscycie Smakosz 2015 [PREZENTACJA]

Bartosz Cirocki
Rozmowa z Ewą Kupracz z Parchowa, kucharzem w Karczmie Na Stromej w Sulęczynie, kandydatką do tytułu Kucharz Roku w Powiecie Kartuskim w Plebiscycie Smakosz 2015, organizowanym przez „Dziennik Bałtycki” i serwis kartuzy.naszemiasto.pl.

>> Smakosz 2015 - więcej o plebiscycie

Jakie są Pani doświadczenia związane z zawodem kucharza?
Ukończyłam Technikum Gastronomiczne w Gdańsku, gdzie zdobyłam tytuł technika - technologa żywienia zbiorowego. Po szkole pracowałam kolejno w: Restauracji Młyn w Bytowie, restauracji Chata Baryła w Zdunowicach i Hotelu Leśny Dwór w Sulęczynie. Obecnie pracuję w Karczmie Na Stromej w Sulęczynie.

Jaka jest Pani specjalność w kuchni?
Moją specjalnością jest kuchnia staropolska i regionalna, a daniem popisowym są udka z kaczki i golonka.

Jak podchodzi Pan do wpadek, gdy na przykład zdarzy się zapomnieć o posoleniu potrawy albo pomylić zamówienia?
W pierwszej sytuacji danie byłoby robione od nowa, a gdy przypadkiem pomylę zamówienia - osobiście przepraszam gościa i przygotowuję je jeszcze raz.

Jak ważny jest wygląd potraw?
Wygląd dania jest dla mnie sprawą priorytetową, gdyż, jak wiadomo, "oczy jedzą pierwsze".

A poza pracą?
Mam męża i dwóch synów. Interesuję się kuchnią domową, cukiernictwem i dla relaksu ogrodnictwem.

>> Kucharz Roku w Powiecie Kartuskim 2015 - dowiedz się, jak głosować i sprawdź aktualne wyniki

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Seria pożarów Premier reaguje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto