>> Smakosz 2015 - więcej o plebiscycie
Jakie są Pani doświadczenia związane z zawodem kucharza?
Ukończyłam Technikum Gastronomiczne w Gdańsku, gdzie zdobyłam tytuł technika - technologa żywienia zbiorowego. Po szkole pracowałam kolejno w: Restauracji Młyn w Bytowie, restauracji Chata Baryła w Zdunowicach i Hotelu Leśny Dwór w Sulęczynie. Obecnie pracuję w Karczmie Na Stromej w Sulęczynie.
Jaka jest Pani specjalność w kuchni?
Moją specjalnością jest kuchnia staropolska i regionalna, a daniem popisowym są udka z kaczki i golonka.
Jak podchodzi Pan do wpadek, gdy na przykład zdarzy się zapomnieć o posoleniu potrawy albo pomylić zamówienia?
W pierwszej sytuacji danie byłoby robione od nowa, a gdy przypadkiem pomylę zamówienia - osobiście przepraszam gościa i przygotowuję je jeszcze raz.
Jak ważny jest wygląd potraw?
Wygląd dania jest dla mnie sprawą priorytetową, gdyż, jak wiadomo, "oczy jedzą pierwsze".
A poza pracą?
Mam męża i dwóch synów. Interesuję się kuchnią domową, cukiernictwem i dla relaksu ogrodnictwem.
>> Kucharz Roku w Powiecie Kartuskim 2015 - dowiedz się, jak głosować i sprawdź aktualne wyniki
Seria pożarów Premier reaguje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?