>> Smakosz 2015 - więcej o plebiscycie
Jakie są Pana doświadczenia związane z zawodem kucharza?
Moja przygoda z tym zawodem zaczęła się w zasadniczej szkole zawodowej o profilu gastronomicznym. Po ukończeniu nauki, a przed podjęciem podjęciem pracy w Barze & Pizzerii U Daniela, pracowałem w Zajeździe Burczybas, Barze Morena, Restauracji Wanoga, Ośrodku Wczasowym Chmielno i Restauracji Kaszubskiej. Mam tytuł kuchmistrza, uprawnienia instruktorskie i ukończony kurs dietetyka.
Jaka jest Pana specjalność w kuchni?
Najbardziej lubię kuchnię polską i regionalną.
Jak podchodzi Pan do wpadek, takich jak na przykład pomylenie zamówienia czy przesolenie dania?
Oczywiście przepraszam i serwuje nowe danie.
Jak ważny jest wygląd potraw? Jak zadbać o ten element?
Każdy dobry kucharz przywiązuje dużą wagę do wyglądu potrawy, estetyka to jedno z kryteriów dobrej potrawy. Uważam jednak, że nie należy przesadzać z dekoracją i stosować zasadę: prostota przede wszystkim.
Poza pracą...
Najważniejsza jest dla mnie rodzina. Moją pasją jest nie tylko gotowanie, ale i muzyka oraz taniec latynoski.
>> Kucharz Roku w Powiecie Kartuskim 2015 - dowiedz się, jak głosować i sprawdź aktualne wyniki
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?