Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Artur Wierciński z Restauracji Magnat - kandydat w Plebiscycie Smakosz 2015 [PREZENTACJA]

Bartosz Cirocki
Artur Wierciński z Restauracji Magnat w Borczu
Artur Wierciński z Restauracji Magnat w Borczu nadesłane
Rozmowa z Arturem Wiercińskim z Kartuz, kucharzem w Restauracji Magnat w Borczu, kandydatem do tytułu Kucharz Roku w Powiecie Kartuskim w Plebiscycie Smakosz 2015, organizowanym przez „Dziennik Bałtycki” i serwis kartuzy.naszemiasto.pl.

>> Smakosz 2015 - więcej o plebiscycie

Jakie są Pana doświadczenia związane z zawodem kucharza?
Ukończyłem szkoła zawodową w Gdańsku oraz technikum gastronomiczne w Gdańsku. Poprzednio pracowałem w Żabim Dworze oraz Villi Paladium.

Jaka jest Pana specjalność w kuchni?
Moja specjalność to kuchnia staropolska.

Jak podchodzi Pan do wpadek, takich jak na przykład pomylenie zamówienia czy przesolenie dania?
W przypadku wpadki przepraszam i robię danie od nowa.

Jak ważny jest wygląd potraw? Jak zadbać o ten element?
Wygląd potrawy jest bardzo ważny, ponieważ jemy oczami. Dlatego właśnie przykładam wiele staranności do porządku na talerzu, staram się, aby danie kusiło wyglądem.

Poza pracą...
Uwielbiam wolny czas spędzać łowiąc ryby, z przyjaciółmi , rodziną i znajomymi.

>> Kucharz Roku w Powiecie Kartuskim 2015 - dowiedz się, jak głosować i sprawdź aktualne wyniki

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto