>> Smakosz 2015 - więcej o plebiscycie
Dlaczego wybrała Pani zawód kelnerki?
Ta praca zapewnia ciągły kontakt z ludźmi, dzięki czemu nigdy nie jest tak samo.
Co jest wizytówką dobrego kelnera?
Przede wszystkim uśmiech na twarzy, dobra prezencja i komunikatywność .
Co jest najtrudniejsze w tym fachu?
Nieregularny czas pracy to największe utrudnienie, jednak z biegiem lat można nauczyć się godzenia nawet tego zawodu z życiem osobistym.
Czy pamięta Pani jakieś szczególnie miłe zachowanie klienta?
Z przyjemnością stwierdzam, że zdarzają się dość często. Niekiedy są to drobiazgi, takie jak czekoladki czy kwiaty, a czasem oficjalne podziękowania i to one są największą nagrodą za trud włożony w pracę.
Poza pracą...
Najważniejsza jest dla mnie rodzina, czyli mąż i dwie wspaniałe córki. W wolnym czasie lubię muzykę, dobre kino i podróże.
>> Kelner Roku w Powiecie Kartuskim 2015 - dowiedz się, jak głosować i sprawdź aktualne wyniki
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?