>> Smakosz 2015 - więcej o plebiscycie
Jakie są Pana doświadczenia związane z zawodem kucharza?
Ukończyłem Zasadniczą Szkołę Zawodową w Kartuzach, a Spichrz jest pierwszą restauracją, w której pracuję.
Jaka jest Pana specjalność w kuchni?
Głównie specjalizuję się w kuchni kaszubskiej, moją ulubioną potrawą jest filet z kaczki w pomarańczach podawany oczywiście w naszej restauracji.
Jak podchodzi Pan do wpadek, które zdarzają się w kuchni?
Staramy się aby wpadek oczywiście nie było, jednak jeżeli już jakaś się zdarzy, to w różny sposób staramy się z tego wybrnąć, w zależności od tego, jaki jest problem. Mamy bardzo miły personel i wiem, że możemy na sobie polegać.
Jak ważny jest dla Pana wygląd potraw?
Wygląd potrawy jest bardzo ważny – jeżeli potrawa ładnie wygląda, to przeważnie tak też smakuje. Wiadomo nie od dziś, że najpierw „je się oczami”, więc wygląd potrawy ma zachęcić do jej konsumpcji. Jeżeli danie ładnie wygląda, samo aż prosi się aby je zjeść i sprawdzić czy smakuje tak samo dobrze, jak się prezentuje.
Poza pracą...
Praca to nie wszystko a mi udało się połączyć pracę z hobby, dlatego w pracy, jak i w domu robię to co lubię – gotuję. Bardzo lubię gotować dla rodziny.
>> Kucharz Roku w Powiecie Kartuskim 2015 - dowiedz się, jak głosować i sprawdź aktualne wyniki
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?