Zlot FoodTrucków odbył się Żukowie po raz pierwszy, ale na pewno sądząc po frekwencji, nie po raz ostatni. Chyba nikt nie spodziewał się aż takiego zainteresowania tą formą gastronomii.
- Jesteśmy z Trójmiasta, ale spędziliśmy cały dzień na grzybobraniu w kaszubskich lasach, więc uznaliśmy, że najwyższy czas coś zjeść. A, że czytaliśmy o tym zlocie foodtrucków, więc oczywiście zatrzymaliśmy się w Żukowie - mówił pan Henryk z Sopotu.
Tego dnia do wyboru były kuchnie i smaki wielu krajów. Można było posmakować nie tylko tradycyjnych zapiekanek czy burgerów, ale również potraw włoskich, hiszpańskich i przysmaków orientalnych. Każda "kuchnia na kółkach" serwowała coś innego.
Stoliki pełne były rodzin z dziećmi, osób starszych i młodzieży.
- To na pewno nie był ostatni raz, kiedy foodtrucki przyciągnęły do Żukowa smakoszy - zapewnia Aleksadra Rogalewska-Kania, dyrektor Ośrodka Kultury i Sportu w Żukowie, współorganizator imprezy.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?