Od kiedy jest pani kelnerką i dlaczego wybrała pani ten zawód?
Zawód kelnera uprawiam od bardzo dawna. Zaczęłam w wieku 15 lat, kiedy poszłam na praktyki. Lubię to, co robię. Zawód kelnera przynosi satysfakcję z zadowolenia klienta.
Przypomina sobie pani jakieś wpadki lub zabawne sytuacje w pracy?
Pamiętam, że raz zrzuciłam tort. Akurat na małej sali odbywało się wesele. Chciałam tort lekko podnieść łopatką i wtedy cały wylądował na ziemi. Jako że był to tort weselny, znajdowały się na nim imiona pary młodej i pełno ozdób. Na szczęście opanowałyśmy sytuację - kupiłyśmy inny. Był bez imion i ozdób, ale był.
Jaki pani zdaniem powinien być dobry kelner?
Przede wszystkim powinien być dyspozycyjny - bardzo dużo od tego zależy. Powinna cechować go uprzejmość wobec klienta. Nie może też zapomnieć o odpowiednim stroju oraz o tym, że powinien być zadbany.
Co najbardziej lubi pani robić w wolnym czasie?
Nie mam za dużo wolnego czasu - zajmuję się rodzicami. Poza tym staram się spacerować po lesie - w taki sposób odpoczywam.
Zagłosuj na Zofię Ostoję - Lniską w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.12
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?