Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne w ZSP w Przodkowie [ZDJĘCIA]

MD
Warsztaty kulinarne w ZSP w Przodkowie
Warsztaty kulinarne w ZSP w Przodkowie nadesłane
Zupa parzybroda, lizaki kaszubskie z polędwiczek, faszerowane pieczarki w sosie własnym - te pyszności powstały w ramach warsztatów przygotowywania potraw z mięsa wieprzowego. Pod okiem mistrzów kuchni praktykowała młodzież z technikum.

Warsztaty kulinarne w ZSP w Przodkowie prowadzili Krzysztof Szulborski oraz Andrzej Ławniczak. W zajęciach uczniowie z klas pierwszych, drugich i trzecich z technikum żywienia.
Jak wyjaśnił Krzysztof Szulborski, ze wszystkich mięs, w polskiej kuchni najczęściej wybiera się wieprzowinę.
Organizatorami warsztatów była Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby wraz z gdyńskim oddziałem Agencji Rynku Rolnego.
Uczestnicy warsztatów, pod okiem mistrza Pana Andrzeja Ławniczaka, przygotowali: lizaki kaszubskie z polędwiczek wieprzowych z sosem żurawinowym, zupę „parzybrodę”, roladki ze schabu, faszerowane pieczarkami w sosie własnym.
Warsztaty pokazały młodzieży, jak różnorodne i atrakcyjne dania można przyrządzać z wykorzystaniem mięsa wieprzowego. Uczniowie ZSP w Przodkowie zainspirowani przez kucharzy, są gotowi na nowe wyzwania kulinarne.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto