MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Oprócz tego, że zawierają duże ilości soli to są także...
fot. Monika Góralska

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Kostki rosołowe

Oprócz tego, że zawierają duże ilości soli to są także źródłem szkodliwych kwasów tłuszczowych trans, czyli tłuszczów utwardzonych. Są także naszpikowane wzmacniaczami smaku i innymi chemicznymi dodatkami. Smak zupy z ich dodatkiem to zasługa głównie ogromnej dawki soli, rakotwórczego glutaminianu sodu i innych sztucznych wzmacniaczy smaku. Warzyw i przypraw w kostkach są zaledwie śladowe ilości, których nawet nie poczulibyśmy gdyby zostały one pozbawione innych dodatków. Dlatego kostek rosołowych należy wystrzegać się nie tylko jako dodatku do żurku, ale w ogóle wyeliminować je ze swojej diety.

Zobacz również

Nie tylko truskawki i fasolka. Wiosną kup kalafiora! Tyle kosztuje główka

NOWE
Nie tylko truskawki i fasolka. Wiosną kup kalafiora! Tyle kosztuje główka

Marek Papszun wraca na fotel trenera Rakowa Częstochowa!

Marek Papszun wraca na fotel trenera Rakowa Częstochowa!

Polecamy

Wypadek z udziałem motocyklisty w Sierakowskiej Hucie. Ranny nie wie, z kim jechał

Wypadek z udziałem motocyklisty w Sierakowskiej Hucie. Ranny nie wie, z kim jechał

Młodzi Zdolni Kreatywni - ekipa nastolatków z Sierakowic planuje trasę koncertową

Młodzi Zdolni Kreatywni - ekipa nastolatków z Sierakowic planuje trasę koncertową

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu