Różnorodność lokali zgłoszonych do naszego plebiscytu Smakosz 2013 świadczy o tym, jak bogata jest kulinarna oferta powiatu kartuskiego i gusta smakowe jego mieszkańców.
Specjałów tradycyjnej kuchni polskiej skosztować można w Karczmie Sidło, a szczególną popularnością cieszy się dziczyzna oraz luzowana kaczka pieczona na modrej kapuście z renetą i kopytkami.
Restauracja Złota Rybka poza pysznymi rybami, poleca m.in. tradycyjne placki ziemniaczane czy camembert pieczony z żurawiną.
Bar Mestwin to z kolei ulubione miejsce wielu miłośników domowej kuchni, którzy chwalą m.in. podawane tutaj kanapki, zupy, w tym słynny żurek, a także dania obiadowe, takie jak golonka czy sznycel.
Miłośnicy amerykańskiej kuchni powinni odwiedzić Crackerjack Snack Bar, bo znajdą tam znakomite burgery ze stuprocentowej wołowiny serwowane w najróżniejszy sposób.
Specjałem restauracji Kameleon w Puzdrowie jest pierś z gęsiny oraz czarnina, wyborną golonkę w jarzynach oferuje z kolei restauracja Szwagier w Chmielnie.
Kotlet tęczowy zachwyca klientów restauracji Spółdzielni Socjalnej Kaszubska Tęcza, a specjał szefa - gości Karczmy Kczewo w Kczewie.
Kieszeń drobiową z porem najchętniej wybierają klienci Restauracji Miłosz.
Aktualne wyniki plebiscytu znajdziesz TUTAJ
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?