Jak długo jest pan kelnerem i dlaczego wybrał pan właśnie ten zawód?
Mam 22 lata, z zawodem mam styczność od 16 roku życia, kiedy rozpocząłem naukę w technikum w Somoninie. Z Image jestem związany od początku kariery zawodowej. Profesja kelnera bardzo mi się podoba z tego względu, że dzięki niej mam styczność z ludźmi, poznaję bardzo wiele interesujących i ciekawych osób. Najmilsze są momenty, kiedy klient dziękuje za smaczny posiłek i dobrą obsługę.
Jaki pana zdaniem powinien być dobry kelner?
Dobry kelner musi być komunikatywny, otwarty i zawsze uśmiechnięty od ucha do ucha. Powinien posługiwać się przynajmniej jednym językiem obcym i znać się na ludziach.
Przypomina sobie pan jakieś wpadki lub zabawne sytuacje w pracy?
Zabawnych sytuacji w naszej pracy jest sporo. Pewnego dnia pracowałem na zmianie z kolegą. Wizualnie jesteśmy do siebie dość podobni. Klienci nie wiedzieli o tym, złożyli zamówienie i u mnie, i u niego. Gdy jednocześnie przynieśliśmy to, o co prosili, zareagowali: "To was jest dwóch?". Na szczęście zamawiali tylko napoje, więc przyjęli je od nas obu. Poważniejszej wpadki jeszcze nie doświadczyłem i mam nadzieję, że nie doświadczę.
Co najbardziej lubi pan robić w wolnym czasie?
Moim hobby jest piłka nożna. W każdy czwartek grywamy ze znajomymi na kartuskim orliku. Interesuję się również modelarstwem i filmem. Dzień bez obejrzenia filmu jest dla mnie dniem straconym.
Zagłosuj na Sebastiana Czaję w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.13
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?