9 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Posmaruj oliwą zielone szparagi, oprósz solą i piecz 12-15...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/bd/a0/608009751bd66_o_large.jpg)
fot. Carly Jayne/unsplash.com
Przepisy na szparagi na każdą porę dnia. Jak zrobić makaron ze szparagami i krem ze szparagów? Sprawdź 15 pomysłów na dania ze szparagami
Sałata z pieczonymi szparagami, jakiem na twardo i orzechami
Posmaruj oliwą zielone szparagi, oprósz solą i piecz 12-15 min w 200 st. Celsjusza. Połącz listki sałaty rzymskiej, karbowanej i czerwonej z pokruszonymi, podprażonymi orzechami laskowymi, wymieszaj z sosem z oliwy, octu z białego wina lub soku z cytryny i rozłóż sałatką na talerze. Dodaj posiekane jajka na twardo i szparagi, oprósz świeżo mielonym pieprzem i solą, a na wierzch ułóż zestrugany twardy ser, np. parmezan