Piknik Jesienny w ZSP w Przodkowie odbył się już po raz trzeci. Zaproszono na niego uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych. W jego trakcie młodzież musiała wykazać nie tylko znajomością sztuki kulinarnej, lecz także umiejętnością estetycznej aranżacji stołu.
Uczniowie musieli przygotować trzy dania do wyboru - zupę, danie główne np. zapiekane kabaczki lub cukinie, placki ziemniaczane czy naleśniki z farszem, deser lub inną potrawę przygotowaną z wykorzystaniem jesiennych plonów.
Piknik Jesienny w ZSP w Przodkowie miał na celu aktywizację i zachęcenie młodzieży do doskonalenia zawodowego i wspierania uczniów w wyborze, planowaniu dalszej ścieżki zawodowej, jak również rozwijanie pasji, zainteresowań i uzdolnień związanych ze sztuką kulinarną.
Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?