Od kiedy jest pani kelnerką i dlaczego wybrała pani ten zawód?
Już w trzeciej gimnazjum zaczęłam kelnerować na różnych imprezach i uroczystościach. To był mój sposób na dodatkowy zarobek. Później zaczęłam uczęszczać do technikum żywienia w Przodkowie, a teraz na stałe pracuję jako kelner w restauracji Pod Orłem. Praca z ludźmi to coś, co lubię.
Jaki pani zdaniem powinien być dobry kelner?
Myślę, że powinien być przede wszystkim miły i dyspozycyjny, bo to jest najważniejsze w tym zawodzie. Powinien także złe humory zostawić w domu, kiedy wybiera się do pracy, aby nie zrazić w ten sposób klientów.
Przypomina sobie pani jakieś wpadki lub zabawne sytuacje w pracy?
Jeden z klientów odczytał moje dane z plakietki i odszukał mój profil na portalu nasza-klasa.pl. Rano, kiedy zszedł na śniadanie, powiedział mi, że znalazł informację o tym, ile mam lat i nie mógł uwierzyć, że jestem taka młoda.
Co najbardziej lubi pani robić w wolnym czasie?
- Niestety mam bardzo mało wolnego czasu, jednak jeśli znajdę chwilę, to lubię pojeździć na rolkach. Staram się też spędzać czas z moimi znajomymi.
Zagłosuj na Patrycję Rychert w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.10
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?