>> Smakosz 2015 - więcej o plebiscycie
Jakie są Pana doświadczenia zawodowe?
Ukończyłem Technikum Architektury Krajobrazu w Przodkowie. Zająłem drugie miejsce w Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Architekturze Krajobrazu. Pracowałem dorywczo w restauracjach i pizzeriach, spodobała mi się ta branża i w niej pozostałem.
Jaka jest Pana specjalność w kuchni?
Pracuję w pizzerii, która słynie z włoskiej pizzy i naszą specjalnością jest Włoski Klimat. Osobiście nie ograniczam się do jednego rodzaju kuchni, lubię łączyć różne smaki, przełamywać stereotypy i wymyślać nowe dania.
Jak podchodzi Pan do drobnych wpadek, takich jak na przykład pomylenie zamówienia czy niedoprawienie potrawy?
Ewentualne pomyłki zamówień wychwytuje reszta zespołu. Gdyby jednak gość otrzymał źle przygotowane danie, przeprosiłbym i wykonał danie jeszcze raz oraz zrekompensował błąd na przykład gratisowym deserem.
Jak ważny jest wygląd potraw? Jak zadbać o ten element?
Wygląd danej potrawy ma przyciągnąć i zachęcić gościa do konsumpcji danego dania, dlatego przywiązuję do tego dużą wagę. Mając głowę pełną pomysłów i ambicji zawsze zrobię coś z niczego.
Co robi Pan poza pracą?
Uwielbiam wycieczki, samochody i dziewczyny:) Chodzę regularnie na siłownię, ale najbardziej lubię „zamykać się” w kuchni i uwalniać swoje wodze fantazji, serwując przeróżne dania mojej kochanej rodzince – największym krytykom.
>> Kucharz Roku w Powiecie Kartuskim 2015 - dowiedz się, jak głosować i sprawdź aktualne wyniki
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?