Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Łukasz Skierka - kandydat do tytułu Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012

bc
Z Łukaszem Skierką, kelnerem w Restauracji Złota Jesień w Kartuzach, rozmawia Karina Cierocka

Od kiedy jest pan kelnerem i dlaczego wybrał pan ten zawód?
Kelnerem jestem od ośmiu lat. Podoba mi się, że to zawód, w którym można zobaczyć zadowolenie klienta, ponadto daje możliwość rozwoju osobistego w gastronomii. Kocham to, co robię i trudno to opisać w kilku zdaniach.

Jaki pana zdaniem powinien być dobry kelner?
Powinien przede wszystkim potrafić wyprzedzić myślami to, czego oczekuje klient. Ważne jest, aby potrafił mu doradzić i wybrać dla niego coś, z czego będzie zadowolony. Poza tym powinien być schludny i opanowany.

Pamięta pan jakąś śmieszną sytuację bądź wpadkę w pracy?
Na tę chwilę nie jestem w stanie sobie niczego przypomnieć.

Co najbardziej lubi pan robić w wolnym czasie?
Moją pasją są podróże. Lubię zwiedzać świat i poznawać różnego rodzaju kultury, ich zwyczaje oraz kuchnie. Poza tym lubię śledzić gastronomiczne nowości.

Zagłosuj na Łukasza Skierkę w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.18

>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto