Piknik „Trzeźwo, na wesoło i po kaszubsku” dziś w Mirachowie
XIII Piknik Integracyjny dla całych rodzin pn. „Trzeźwo, na wesoło i po kaszubsku” odbywa się dziś w godz. 14.30-19 przy Domku Myśliwskim w Mirachowie.
Żukowskie sobótki, największa tego typu impreza na Kaszubach, przechodzą już do historii FOTO
Tym razem nieco wcześniej, bo 18 czerwca, odbyła się jedna ze sztandarowych imprez gminy Żukowo, doroczne sobótki. Choć ognisko rozpalane było w deszczu,...
Noc Muzeów w Żukowie z norbertankami FOTO
Europejska Noc Muzeów w Żukowie przyciągnęła do ponorbertańskiej świątyni tłum ludzi.Na każdym kroku spotkać tu można było mieszkańców dawnych czasów, a nawet...
Jastrë na Kaszëbach – Sierakowice 2016 FOTO
Impreza Jastrë na Kaszëbach jak co roku zgromadziła tłumy mieszkańców powiatu kartuskiego. Było w czym wybierać, atrakcji nie brakowało. Już w Niedzielę Palmową...
Powiatowy Turniej KGW - Chwaszczyno górą!
Po raz pierwszy poza Kartuzami odbył się VI Powiatowy Turniej Kół Gospodyń Wiejskich. Gospodarzem tegorocznych zmagań pań była gmina Stężyca. Turniej KGW...
Grochówka wprost z polowej kuchni w Dzierżążnie, przy drodze z Kartuz do Dzierżążna
Grochówka prosto z wojskowego kotła - to dla wielu atrakcja nie do pogardzenia. Od jesieni kierowców przejeżdżających drogą nr 211 Kartuzy - Dzierżążno...
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Krakowska kuchnia jest jak obwarzanek, czyli o przysmakach stolicy Małopolski [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś opowiemy Wam o specjałach Krakowa.
Lubuska kuchnia jest bardzo różnorodna. Stanowi zlepek kuchni z wielu regionów
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubuskim świecie smaków.
Paprykarz szczeciński i serek kozi - kulinarne perły w Zachodniopomorskiem
Zachodniopomorskie specjały są już znane w całej Polsce. Tegoroczne perły kulinarne w naszym województwie to serek kozi, paprykarz szczeciński i pierniki...
Kaczka, gęś, powidła... Józef Sadkiewicz opowiada o smakach kuchni naszego regionu [wideo]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?
Radomskie smaki: parzybroda zachwyciła Okrasę
Z Justyną Górska- Streicher, etnografem z Muzeum Wsi Radomskiej rozmawiamy o radomskiej kuchni, która była zdrowa, postna i niezwykle kreatywna, i podajemy...
Jak smakuje Lubelszczyzna? Nie tylko cebularz
W ramach akcji kuliarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubelskim świecie smaków.
Kuchnia warszawska to kulinarny tygiel, którego nie można zaszufladkować
Pyzy czy zrazy po warszawsku, wuzetka, zygmuntówka czy pańska skórka to tylko niektóre przykłady regionalnej kuchni warszawskiej. A co jeszcze w niej...
Kuchnia regionu łódzkiego to bogactwo czterech kultur. Rusza konkurs na najlepszy przepis
Ruszamy z nową akcją dotyczącą kulinariów. Szukamy najciekawszych potraw i przepisów w różnych regionach Polski. Pokażmy, że Łódź ma się czym pochwalić w tym...
Małdrzyki czy hałuszki? Wielokulturowe przysmaki kuchni podkarpackiej
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o specjałach regionów. Kuchnia z Podkarpacia kusi pięknymi zapachami i cudownym smakiem. Połączenie różnych...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Biura rachunkowe
Dodano wczoraj w kategorii Domy drewniane
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Transport ciężarowy
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Biura rachunkowe