Od kiedy jest pani kelnerką i dlaczego wybrała pani ten zawód?
Jestem kelnerką od ośmiu lat. Wybrałam ten zawód, bo bardzo lubię kontakt z ludźmi, wręcz kocham to, co robię. Przyjemność sprawia mi przygotowywanie i dekorowanie wymyślnych napojów i kaw. Ta praca daje możliwość wykazania się.
Jaki pani zdaniem powinien być dobry kelner?
Dobry kelner musi być miły i sympatyczny, a także cierpliwy i uśmiechnięty. Powinien również wiedzieć, jak się zachowywać w stosunku do klienta.
Pamięta pani jakąś śmieszną sytuację bądź wpadkę w pracy?
W naszym zawodzie nie brakuje momentów zabawnych, jak i wpadek. Pamiętam, jak na początku mojej pracy klient zamówił krewetki. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, jak się podaje owoce morza i gdy poprosił o przyniesienie wody z cytryną, przyniosłam ją w szklance. Tymczasem jemu chodziło o miseczkę, w której mógłby opłukać ręce.
Co robi pani w wolnym czasie?
Bardzo lubię aktywny wypoczynek, najlepiej w towarzystwie córeczki i męża. W wolnym czasie spacerujemy, łowimy ryby czy zbieramy grzyby.
Zagłosuj na Katarzynę Staszewską w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.17
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Jakie są wczesne objawy boreliozy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?