Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Daniel Tkaczyk - kandydat do tytułu Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012

bc
Z Danielem Tkaczykiem, kelnerem w Restauracji Złota Jesień w Kartuzach, rozmawia Karina Cierocka

Od kiedy jest pan kelnerem i dlaczego wybrał pan ten zawód?
Od dzieciństwa interesowała mnie gastronomia. Zawodowo od trzech lat związany jestem z restauracją Złota Jesień. Cenię sobie dobrą współpracę z zespołem i dobrą atmosferę w pracy, a w Złotej Jesieni znalazłem obie te rzeczy. Fascynuje mnie miksologia, czyli mieszkanie i przygotowywanie drinków czy koktajli. Można powiedzieć, że kelner to moja miłość, a barman to kochanka.

Jaki pana zdaniem powinien być dobry kelner?
Powinien dbać o swój wygląd, być czysty i elegancki. Nie może zapominać o uśmiechu i byciu sympatycznym. Poza tym, powinien posiadać umiejętność obserwacji i dać klientowi przedsmak zamówionego przez niego dania.

Pamięta pan jakąś śmieszną sytuację bądź wpadkę w pracy?
Na wpadki w naszej pracy nie można sobie pozwolić. W pracy zawsze jest wesoła atmosfera, często opowiadamy sobie kawały.

Co najbardziej lubi pan robić w wolnym czasie?
Latem wyjeżdżam wraz ze znajomymi na wspólne wypady nad morze. Poza tym lubię jeździć na motorze, czynnie uprawiam też sport - chodzę na siłownię i gram w siatkówkę.

Zagłosuj na Daniela Tkaczyka w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.19

>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto