Od kiedy jest pan kelnerem i dlaczego wybrał pan ten zawód?
Od dzieciństwa interesowała mnie gastronomia. Zawodowo od trzech lat związany jestem z restauracją Złota Jesień. Cenię sobie dobrą współpracę z zespołem i dobrą atmosferę w pracy, a w Złotej Jesieni znalazłem obie te rzeczy. Fascynuje mnie miksologia, czyli mieszkanie i przygotowywanie drinków czy koktajli. Można powiedzieć, że kelner to moja miłość, a barman to kochanka.
Jaki pana zdaniem powinien być dobry kelner?
Powinien dbać o swój wygląd, być czysty i elegancki. Nie może zapominać o uśmiechu i byciu sympatycznym. Poza tym, powinien posiadać umiejętność obserwacji i dać klientowi przedsmak zamówionego przez niego dania.
Pamięta pan jakąś śmieszną sytuację bądź wpadkę w pracy?
Na wpadki w naszej pracy nie można sobie pozwolić. W pracy zawsze jest wesoła atmosfera, często opowiadamy sobie kawały.
Co najbardziej lubi pan robić w wolnym czasie?
Latem wyjeżdżam wraz ze znajomymi na wspólne wypady nad morze. Poza tym lubię jeździć na motorze, czynnie uprawiam też sport - chodzę na siłownię i gram w siatkówkę.
Zagłosuj na Daniela Tkaczyka w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.19
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?