Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Wielka majówka w kieleckim UltraViolecie. Byłeś? Poszukaj się na zdjęciach

Wielka majówka w kieleckim UltraViolecie. Byłeś? Poszukaj się na zdjęciach

Uroczysta, ostatnia sesja Rady Miejskiej w Woźnikach

Uroczysta, ostatnia sesja Rady Miejskiej w Woźnikach

Polecamy

Uwaga na burze z piorunami! Ostrzeżenie dla województwa pomorskiego

Uwaga na burze z piorunami! Ostrzeżenie dla województwa pomorskiego

Zmiany dla kierowców. Trzeba będzie zdać egzamin

Zmiany dla kierowców. Trzeba będzie zdać egzamin

Wysoka przegrana Cartusii 1923. Noteć Czarnków pokonała niebiesko-biało-czarnych 4:0

Wysoka przegrana Cartusii 1923. Noteć Czarnków pokonała niebiesko-biało-czarnych 4:0