Od kiedy jest pani kelnerką i dlaczego wybrała pani ten zawód?
Swoją przygodę z kelnerowaniem rozpoczęłam 3 lata temu. Od półtora roku pracuję w Italianie, jednocześnie studiuję pedagogikę resocjalizacyjną. W zawodzie kelnera uwielbiam kontakt z klientami i całym naszym zespołem.
Jaki pani zdaniem powinien być dobry kelner?
Musi przede wszystkim być profesjonalny i robić dobre wrażenie. Powinien pamiętać o uśmiechu i kulturze osobistej. Bardzo istotna jest też znajomość języków obcych oraz doświadczenie w zawodzie. Kelner musi mieć świadomość, że klient jest naszym panem.
Pamięta pani jakąś śmieszną sytuację bądź wpadkę w pracy?
Oczywiście śmiesznych sytuacji było bardzo wiele. Kiedyś, jak zaczynałam pracę w Italianie, to zdarzyło mi się pomylić zamówienie.
Co robi pani w wolnym czasie?
Przede wszystkim stawiam na znajomych i to z nimi staram się spędzać każdą wolną chwilę. Poza tym studiuję na 4 roku, więc część czasu wolnego poświęcam na naukę.
Zagłosuj na Alicję Dejk w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.15
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?