Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Alicja Dejk - kandydatka do tytułu Najlepszy Kelner w Powiecie Kartuskim 2012

bc
Z Alicją Dejk, kelnerką w Pizzerii Italiana w Sierakowicach, rozmawia Karina Cierocka

Od kiedy jest pani kelnerką i dlaczego wybrała pani ten zawód?
Swoją przygodę z kelnerowaniem rozpoczęłam 3 lata temu. Od półtora roku pracuję w Italianie, jednocześnie studiuję pedagogikę resocjalizacyjną. W zawodzie kelnera uwielbiam kontakt z klientami i całym naszym zespołem.

Jaki pani zdaniem powinien być dobry kelner?
Musi przede wszystkim być profesjonalny i robić dobre wrażenie. Powinien pamiętać o uśmiechu i kulturze osobistej. Bardzo istotna jest też znajomość języków obcych oraz doświadczenie w zawodzie. Kelner musi mieć świadomość, że klient jest naszym panem.

Pamięta pani jakąś śmieszną sytuację bądź wpadkę w pracy?
Oczywiście śmiesznych sytuacji było bardzo wiele. Kiedyś, jak zaczynałam pracę w Italianie, to zdarzyło mi się pomylić zamówienie.

Co robi pani w wolnym czasie?
Przede wszystkim stawiam na znajomych i to z nimi staram się spędzać każdą wolną chwilę. Poza tym studiuję na 4 roku, więc część czasu wolnego poświęcam na naukę.

Zagłosuj na Alicję Dejk w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.15

>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto