Uczniowie klas technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik ekonomista, przebrani za owoce i warzywa częstowali wszystkich przygotowanymi przez siebie przekąskami. Można było skosztować m.in. kompotu z jabłek i dyni, koktajlu bananowo - truskawkowego, szaszłyków warzywnych i owocowych, galaretek bez cukru z owocami, babeczek z marchwi, ciast z dyni i jabłek.
Akcja wspierała również Dzień walki z otyłością, w związku z czym odbyły się konkursy, które miały na celu zachęcenie młodzieży do zdrowego sposobu odżywiania oraz wszelkich form aktywności fizycznej. W ramach promowania zdrowych nawyków żywieniowych i aktywności fizycznej zorganizowano konkurs międzyklasowy, w którym uczniowie mieli okazję wykazać się wiedzą, argumentowaniem i sprawnością fizyczną.
- Mamy nadzieję, że przygotowane przekąski trafiły w gusta smakowe każdego i liczymy, że odbędzie się więcej takich wydarzeń - mówi Aleksandra Wołoszyk. - Od teraz nasi uczniowie są bardziej świadomi, że warto dbać o zdrowie i jeść zdrowo.
Organizatorkami akcji były nauczycielki: Stanisława Cyra, Aleksandra Wołoszyk, Iwona Tesmer oraz Agnieszka Kazimierczak.
2024 Omówienie próbnej matury z matematyki z Pi-stacją
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?