Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Złota Jesień w Kartuzach - Połączenie znakomitej kuchni i wyrafinowanego artyzmu

md
Złota Jesień to miejsce doskonale znane mieszkańcom Kartuz i okolic. Uznanie, jakim się cieszy, potwierdza trzecie miejsce i 716 głosów oddanych na restaurację w plebiscycie na Najlepszy Lokal Powiatu Kartuskiego.

Złota Jesień od ponad dwunastu lat działa na terenie Kartuz, najpierw w budynku dawnego hotelu Rugan przy ul. 3 Maja, a od roku 2011 w nowej, pięknej siedzibie przy ul. Polnej 17.

Restauracja jest jednym z lokali prowadzonych przez firmę Grono - marka Złotej Jesieni to 20-letnie doświadczenie w branży gastronomicznej i cateringowej. Podbiła ona serca i żołądki Pomorzan i zagranicznych turystów, obsługując najbardziej prestiżowe imprezy w Trójmieście, kraju i za jego granicami.

Grono s.c. Restauracja Złota Jesień ma na swoim koncie szereg prestiżowych nagród i wyróżnień. Do ostatnich zaliczyć należy - nominację w pomorskim konkursie Firma z Przyszłością 2012 roku, wręczana przez Wojewodę i Marszałka Województwa Pomorskiego.

Restauracja Złota Jesień to miejsce wyjątkowe. W stylowym i przytulnym wnętrzu odnaleźć można piękne i ciekawe nawiązania do kultury kaszubskiej. Profesjonalna, uśmiechnięta i sympatyczna obsługa sprawia, że ten kto odwiedził ten lokal raz, z pewnością do niego powróci.

- Moja córka Aleksandra i zięć Antoni, rodowity Kaszub, są motorem firmy, natomiast załoga jest jej duszą - podkreśla Maria Gosk , współwłaścicielka lokalu. - Obsługa prezentuje się w kaszubskich strojach, gdyż zależy nam na podtrzymaniu kaszubskiej tradycji.

Projektowane przez córkę Marii Gosk - Aleksandrę Węsierską wnętrze restauracji zachęca do dłuższego pobytu w lokalu. Klienci Złotej Jesieni w zmieniającym się co kwartał menu mają do wyboru prawie sto pozycji. Karta dań bogata jest w potrawy regionalne: z dziczyzny, gęsiny, kaczki, indyka i ryb z okolicznych jezior. Szefowie kuchni chętnie podejmują się nowych wyzwań. Złota Jesień to także tradycyjna kuchnia polska i kuchnie świata.

- Inspiracją do tworzenia menu są książki kulinarne, podróże, szkolenia i pokazy, w których uczestniczymy - mówi Maria Gosk. - Największą rolę w tworzeniu dań odgrywają inteligencja, pomysłowość i wykształcenie szefów kuchni. Korzystamy z pomysłów zawartych w około 200 książkach, tworzymy z nich nowe przepisy, łączymy smaki. Kuchnia fusion (łączenie różnych tradycji w daniu - przyp. red.) nie raz sprawdziła się na prestiżowych cateringach dla vipów.

W restauracji można nie tylko dobrze zjeść, lecz również zamówić catering lub garmaż, zorganizować wesele i imprezy rodzinne. Do dyspozycji gości są dwie sale, mniejsza, kominkowa, restauracyjna na 55 osób i największa w mieście bankietowa na 200 osób. Jej przestrzeń, efektowny, stylowy i elegancki wystrój, a do tego znakomite jedzenie i wspaniała obsługa sprawiają, że prawie wszystkie terminy weselne w 2013 roku są już zarezerwowane. Lokal jest wyposażony i przygotowany też do organizacji konferencji.

Restauracja Złota Jesień
83-300 Kartuzy
ul. Polna 17
tel./fax 58 681 15 83
[email protected]
www.grono.gda.pl

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto