Restauracja specjalizuje się w kuchni staropolskiej i kaszubskiej, dlatego serwuje wiele właściwych dla nich prostych, ale smacznych potraw, mp. dania ze śledzia czy kaszubski barszcz z grzybami. Specjalnościami restauracji, przyrządzanymi na wiele sposobów, są gęsina i pierogi. Uzupełnieniem są wyborne gatunki win i aperitifów oraz desery i ciasta.
Szef kuchni w Spichrzu poleca dania takie jak pasztet trzech tenorów z kuropatwy, dzika i gęsi z chrzanem z konfiturą z żurawiny w marynatach z domowej spiżarni czy szmurowana pierś z gęsi w aromacie z konfitury z owoców leśnych z modrą kapustą i opiekanymi ziemniakami oraz pieczonym jabłkiem.
- Piękna sala restauracyjna oraz miła i fachowa obsługa to nie wszystkie zalety naszej restauracji - informuje Ewa Zakrzewska, menedżer Spichrzu. - Największym atutem jest menu i kreatywny szef kuchni, który dokłada wszelkich starań, aby potrawy były doskonałe w smaku i formie.
Menedżer zapewnia, że restauracja znakomicie nadaje się na codzienne posiłki, jak też uroczyste obiady, wypady z dziećmi, na które czekają plac i kącik zabaw, a także na spotkania ludzi biznesu, którzy doceniają bezprzewodowy dostęp do internetu i przestronny parking.
Zagłosuj na Restaurację Spichrz w Borczu w plebiscycie Najlepszy Lokal Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści lokaltk.15.
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?