Stanisław Markowski od lat prowadzi restauracje Remus w Borowie i Rybaczówka w Ostrzycach. W lipcu otworzył kolejny punkt w Starkowej Hucie o tej samej nazwie co w Ostrzycach, ale w przeciwieństwie do sezonowego poprzednika, ten jest całoroczny.
- Mamy własne gospodarstwo rybackie, więc większość ryb pochodzi z własnego odchowu, a inne jeziorne gatunki z okolicznych akwenów - mówi Stanisław Markowski. - Nasze specjalności to filet z lina bez ości w sosie koperkowym, sandacz w sosie kurkowym oraz grillowane filety z okoni jeziornych. Nie ograniczamy się jednak tylko do ryb, mamy też dania mięsne, zupy czy desery.
Właściciel podkreśla, największymi atutami Rybaczówki w Starkowej Hucie, oprócz menu, są lokalizacja oraz sam obiekt - wykonany na wysokim poziomie estetycznym, nowoczesny, a jednocześnie nawiązujący do tradycyjnego budownictwa kaszubskiego.
- Nasz nowy lokal znajduje się przy drodze krajowej numer 20, liczmy więc na osoby jeżdżące na Kaszuby, by latem korzystać z jezior, a zimą ze stoków narciarskich - mówi Stanisław Markowski. - Zapraszamy również mieszkańców regionu tym bardziej, że oferujemy także możliwość organizacji różnych imprez okolicznościowych.
Zagłosuj na Restaurację Rybaczówka w Starkowej Hucie w plebiscycie Najlepszy Lokal Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści lokaltk.18
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?