Pod Orłem skosztować można kuchni polskiej, europejskiej i kaszubskiej. W karcie dań każdy znajdzie coś dla siebie, a szczególnym uznaniem cieszą się dziczyzna i ryby- z dań rodzimych, a z zagranicznych - krewetki i mule. Skosztować można także prostszych propozycji - pierogów czy pizzy własnej produkcji. Menu nie jest stałe i co jakiś czas pojawiają się w nim nowe pozycje.
- Obecnie jest najlepszy czas na gęsinę i ją szczególnie polecamy naszym gościom - mówi Ewa Mering, menedżer kompleksu. - Do karty dań wprowadzamy tradycyjną kaszubską zupę z brukwi oraz dania z gęsi. Cieszą się coraz większym powodzeniem, bo choć może nie wszyscy wiedzą, jest to najzdrowsze mięso.
Restauracja mieszcząca maksymalnie 70 osób oferuje także organizację imprez okolicznościowych oraz catering. Otwarta jest siedem dni w tygodniu od godz. 7 rano do 22, można więc zjeść tutaj śniadanie, obiad czy kolację. Wystrój lokalu - stylowy i subtelny - jest adekwatny do miejsca, w którym się znajduje, czyli zabytkowego budynku przy ul. Bielińskiego w Kartuzach. Dawniej była tu apteka Pod Orłem, która wpisała się w historię miasta.
Obiekt wchodzi w skład całego kompleksu Pod Orłem. Jego chlubą jest trzygwiazdkowy hotel z 28 pokojami i 77 miejscami noclegowymi. Stworzenie wysokiej klasy miejsc noclegowych w Kartuzach sprawdziło się.
- Nasi dawni klienci wracają do nas i polecają nas innym, co bardzo nas cieszy - mówi Ewa Mering. - Dowodem na dobre wrażenia jest też znakomita ocena wystawiana nam przez naszych gości w portalu booking.com, która obecnie wynosi 9,1 na 10 możliwych.
Pod Orłem jest też miejscem organizacji wydarzeń rodzinnych i firmowych. Sala bankietowa jest w stanie pomieścić do 170 osób podczas imprez czy 220 w przypadku konferencji, do dyspozycji zainteresowanych jest też sala kameralna wykorzystywana na konferencje lub spotkania w mniejszym gronie.
Kompleks cały czas się rozwija - niedawno część obszernych podziemi zagospodarowana została na pub, w którym można skorzystać z baru, posilić się i miło spędzić czas grając w bowling, bilard, cymbergaja czy piłkarzyki. W planach jest już stworzenie SPA z saunami, grotą solną czy słoneczną plażą. Nie ma już śladu po trudnych chwilach sprzed roku, gdy część obiektu spłonęła w pożarze.
- Myślę, że klimat tego miejsca tworzą nie tylko sam obiekt czy wystrój, ale w największym stopniu ludzie - podkreśla Ewa Mering. - To, że klienci chcą do nas wracać, bo czują się tutaj dobrze i polecają nas innym, jest w dużej mierze zasługą naszego zespołu. To głównie młode osoby, które pracują z pasją, co widać na przykład na talerzu w restauracji. Wszyscy wyznajemy motto, że zadowolenie naszych gości jest dla nas największą radością i motywacją do dalszej pracy.
Restauracja i Hotel „Pod Orłem"
ul. 3 Maja 10
83-300 Kartuzy
tel.: +48 58 736 66 01
[email protected]
www.hotel-podorlem.com
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?