W restauracji można nie tylko zjeść dobry posiłek, lecz także zorganizować wesele, spotkanie biznesowe, imprezę okolicznościową czy zamówić catering.
Specjalnością zakładu i hitem wśród klientów jest Plińc po przodkowsku. Podawany z gulaszem, polany śmietaną placek ziemniaczany od lat cieszy się niegasnącą popularnością wśród gości lokalu.
Restaurację wielokrotnie wyróżniano na konkursach branżowych. W plebiscytach Gastronom Pomorza lokal zajął dwukrotnie pierwsze miejsca - w kategorii kuchnia regionalna w 2006 roku, a dwa lata później w kategorii restauracja dzienna. Szef kuchni zdobył tytuł Kucharza Roku 2009. Kania otrzymała także nagrodę starosty kartuskiego w kategorii "Tu zjesz najsmaczniej", a w ubiegłym roku Marszałek Województwa Pomorskiego przyznał przodkowskiej restauracji certyfikat "Dziedzictwo Kulinarne - Pomorskie". Dzięki temu w menu znalazły takie pozycje jak: zupa z brukwi czy gęś pieczona z jabłkami.
- Naszym największym atutem jest domowa, tradycyjna polska i kaszubska kuchnia - powiedziała Magdalena Potrykus, szefowa restauracji. - Promujemy nasze rodzime smaki, nie serwujemy potraw kuchni włoskiej, greckiej czy tureckiej, tylko dbamy o nasze narodowe dziedzictwo kulinarne.
Zagłosuj na Restaurację Kania w Przodkowie w plebiscycie Najlepszy Lokal Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści lokaltk.10
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?