Najsmaczniejszy Jarmark Dożynkowy w Wygodzie Łączyńskiej już po raz trzeci wzbogacono konkursem na najlepszy produkt regionalny. Po ogłoszeniu wyników chętni mogli skosztować konkursowych dań.
Wyniki konkursu na najlepszy produkt regionalny w poszczególnych kategoriach:
Produkty pochodzenia zwierzęcego:
I. Rosół z węgorza przygotowany przez Beatę Młyńską z Szymbarku
II. Wędzona sielawa raduńska przygotowana przez Kazimierza Walkusza z Borucina
III. Wortsza przygotowana przez Brygidę i Andrzeja Kąkolów z Mojuszewskiej Huty
Wyróżnienie za jajko gotowane z worsztą z weka otrzymała Aniela Maszk z Nowej Ameryki
Produkty pochodzenia roślinnego:
I. Legumina autorstwa Lidii Wiedemann z Klukowej Huty
II. Zacierka z wiśniami przygotowana przez Jana Dzwonkowskiego ze Stężycy
III. Drożdżówka upieczona przez członkinie Regionalnego Stowarzyszenia Kobiet Niezależnych w Chmielnie
Wyróżnienie za krokiety z kapustą i grzybami przyznano Weronice Błonk z Klukowej Huty
Napoje:
I. Nalewka z czeremchy przygotowana przez Marzenę Korzeniewską z Długiego Krza
II. Nalewka z czerwonej porzeczki autrostwa Eugenii Myszk z Długiego Krza
III. Syrop z kwiatów czarnego bzu przygotowany przez Danutę Miotk z Długiego Krza
Wyróżnienie za napój jabłkowo-miętowy otrzymało Regionalne Stowarzyszenie Kobiet Niezależnych z Chmielna
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?