W maju otwarty zostanie mały, tradycyjny browar, który nawiązuje do bogatych tradycji piwowarskich na Kaszubach.
– Dawniej niemal w każdej kaszubskiej wsi był browar, a w wielu nawet po kilka – przypomina Daniel Czapiewski. – Postanowiliśmy sięgnąć do historii, reaktywować piwowarstwo na Kaszubach i również w ten sposób rozsławiać nasz region.
Warzenie piwa w Szymbarku odbywać się będzie zgodnie z tradycją i na oczach turystów, a receptury nawiązywać będą do dawnych trunków produkowanych w regionie.
Otwarcie minibrowaru oraz pierwsza degustacja wyprodukowanego piwa ma nastąpić 14 maja, podczas Majówki Pomorskich Przedsiębiorców.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?