W festiwalu wzięło udział 18 uczestników, w tym dziewięć zespołów ze szkół gastronomicznych z różnych zakątków Pomorza m.in. Słupska, Gdyni, Kościerzyny i Bytowa.
Kucharze i miłośnicy sztuki kulinarnej rywalizowali w czterech kategoriach - koła gospodyń wiejskich i stowarzyszenia, szkoły gastronomiczne, podmioty turystyczne i gastronomiczne oraz uczestników indywidualnych. Festiwal to prawdziwa gratka dla smakoszy - każdy mógł skosztować konkursowych dań oraz dzieł mistrzów kuchni.
Podczas imprezy zaprezentowano też rekordową czerzankę, w której wspólnie ubijano masło.
Organizatorem imprezy był Gminny Ośrodek Kultury w Somoninie.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?