W menu Złotej Jesień odnaleźć można przeróżne potrawy - od dań typowo regionalnych, przez kuchnię staropolską i europejską, po wyśmienite desery.
- Według klientów najlepszą przystawką jest carpaccio z polędwicy wołowej, a od 20 lat nieprzerwaną popularnością cieszą się pierogi, żurek oraz bogracz - mówi Maria Gosk, właścicielka firmy Grono, do której należy Złota Jesień.
Ze smakiem i elegancją urządzone są wnętrza restauracji. Klimatyczna i kameralna sala kominkowa urzeka swoim ciepłem. Sala bankietowa to jasne i przestronne pomieszczenie, w którym pomieścić się może 180 osób.
- Naszym największym atutem jest doskonała załoga, która związana jest z restauracją od prawie 20 lat - podkreśla Maria Gosk - Mury to tylko mury, ale duszą restauracji jest obsługa.
Nie sposób też wspomnieć o miejscu, w którym znajduje się restauracja. Niedawno postawiony budynek znajduje się na ulicy Polnej, czyli z dala od zgiełku, a w sąsiedztwie Ławki Asesora i Jeziora Karczemnego.
Firma Grono obok Złotej Jesieni prowadzi jeszcze trzy inne lokale gastronomiczne i działa w zakresie cateringu.
Zagłosuj na Restaurację Złota Jesień w Kartuzach w plebiscycie Najlepszy Lokal Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści lokaltk.17
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?